Environics automatiske gasblandesystemer i S4000 familien


Environics automatiske gasblandesystemer i S4000 familien er komplette enheder, hvor alt er indbygget i et kompakt bordkabinet. Disse systemer blander og/eller fortynder rene og tørre gasser, og kan ud fra en højere koncentration generere vilkårlige lavere gaskoncentrationer ned til ppb niveau.

Flere gasser kan tilsluttes, og gasblanderne kan konfigureres til at blande flere gasser samtidigt, eller de kan konfigureres til at fortynde een gas ad gangen i en automatisk 10 trins sekvens med gradvist stigende fortyndingsforhold. Brugeren skal blot indtaste ønsket gaskoncentration og gasflow, hvorefter gasblanderne automatisk beregner det korrekte blandingsforhold

De mikroprocessorstyrede gasblandere er baseret på elektroniske termiske masseflowcontrollere, og genererer gasblandinger med en nøjagtighed på 1 % af setpunktet. Denne høje nøjagtighed opnås ved hjælp af en look-up tabel, hvor systemet sammenligner det ønskede flow med det aktuelle flow og korrigerer flowcontrollernes styrespænding, så man får den korrekte værdi og dermed en forbedret nøjagtighed og linearitet.

Gasblanderne i S4000 familien kan fås med op til 8 masseflowcontrollere, og styres fra en personlig computer med et Windowsprogram. De kan leveres med masseflowcontrollere i størrelser fra 10 sccm til 30 slpm.

Med disse automatiske gasblandesystemer bliver det nemt at fremstille præcise gaskoncentrationer til kalibrering af gasanalysatorer og præcise gasblandinger til forskning og processer. Metoden kan reducere omkostningerne til kalibreringsgasser betydeligt.

Environics gasblandesystemer har sporbar kalibrering til NIST, USA, og metoden er godkendt af EPA, USA.

Instrumentkonfigurationer

Gasblandesystemerne i Environics S4000 familie omfatter to forskellige konfigurationer: